Östersjön Runt

Drömresan!

Finns den? Vad är det som gör en resa till en drömresa? Är det kanske platsen man besöker eller folket man möter. Eller kan det vara så enkelt att  det är resan man nog aldrig kommer att göra. Resan man rest i fantasin många gånger men som verkar så ouppnåelig.

 

Jag vet inte hur många gånger vi har suttit med en kopp kaffe i handen och pratat om en längre mc-tur. Vi har drömt oss bort till det ena landet efter det andra och turerna har blivit längre och längre och tokigare och tokigare. Ja, det har varit många drömresor genom åren.

Egentligen startade allt för några år sedan då Jochen gjorde en kortare mc-tur till Norge med några kompisar. Den gav mersmak och en liknande resa gjordes året därpå. Nu var Jochen eld och lågor och jag övertalades att följa med på nästa resa. Plötsligt stod vi där med var sin hoj som lämpade sig för en längre resa och nu började planerna ta form. En resa runt Östersjön lät som en bra startresa. Lagom många mil, lagom långt borta och lagom länge från familj, hem och jobb men ändå nära Sverige. Plötsligt var det bestämt – 2010 åker vi. Nu gällde det att börja fundera på vad som skulle med och vad som måste göras. Inspiration och massor av tips hämtade vi från reseberättelser i mc-tidningar men framförallt från Long Way Round. Ja, tänk om man hade deras budget. Men det kanske går ändå med begränsade medel. Vi får väl se!

© 2022 Hojjen.se