Vietnam Dag 15 - 22 November 2022

Babe – Hanoi 210 km

Klockan sex gol tuppen och sen gick det inte att somna om på den hårda madrassen. De andra sov gott. Det tog ett tag men sen vaknade de en efter en. Frukosten serverades på verandan och bestod denna morgon av bananpannkaka med sirap och det var riktigt gott. Mekanikern I var tidigt uppe och mekade med hojarna så vi kom inte iväg förrän klockan halv tio. Strax utanför staden svängde vi in på en smal betongstig och följde den i 30 minuter. Den ringlade sig fram längs en vattenkanal för att sedan långsamt klättra upp för berget. Betongstigen var mycket smal på sina ställen så det gällde att hålla koll framåt. Ibland kändes det som om vägen bara försvann.

IMG 2890

IMG 2893

IMG 2896

Vi körde igenom täta buskage och snår. Utsikten blev allt finare ju högre upp på berget vi kom.

IMG 2901

IMG 2903

Nedför berget följde vi en bredare betongväg som senare övergick i asfalt. Efter ett tag kom vi fram till en vajerbro. Jochen körde slalom och lyckades på något sätt få bron att svänga och vi som kom bakom kunde knappt köra över. Nu började bensinen tryta på våra motorcyklar då vi passerat ett antal stängda bensinmackar.

IMG 2907

Men i en by vi passerade fanns det ett ställe som hade en liten handpump vilket gjorde att vi alla kunde tanka i en extra liter bensin i varje motorcykel så det räckte till närmaste bensinstation. Solen sken och temperaturen steg för varje mil. Mekanikern I fick jobba igen då Vegars motorcykel började läcka från kylaren. När det var fixat stannade vi till för en vietnamesisk lunch och det var samma meny som tidigare – kött, ris, tofu och grönsaker. Nu följde ett par timmars tråkig transportsträcka på asfalt in till Hanoi. Runt femtiden kom vi fram till motorcykelstället och lämnade tillbaks motorcyklarna innan vi landade på hotellet runt sex. Det blev en gemensam middag på stan och sen avslutade vi (Jochen, Jocke och Vegar) med en timmes massage.

© 2022 Hojjen.se