Vietnam Dag 4 - 11 November 2022

Lugn dag på stan och resekamrater anländer

Idag var tanken att strosa omkring i kvarteren och gränderna kring hotellet. Vi gick först bort och lämnade in lite kläder till tvätt och sen började vi strosa runt. Det är ett myller av folk, gator och gränder.

mopeder2

mopeder

Det står mopeder överallt på gatorna och på trottoarerna och man kryssar fram mellan bråte, folk och mopeder och ibland går man på trottoaren och ibland på gatan. Trafiken är minst sagt livlig och värst är det i korsningarna.

korsning

Det kommer mopeder, bilar, cyklar och folk överallt in i korsningarna men alla visar hänsyn och anpassar farten efter trafiken. Vill man gå över en gata så går man bara rakt ut i gatan och sen går man med jämn fart över gatan. Bilar och mopeder ändrar sin kurs efter din övergång. Vi sätter oss på ett fik och spanar in folket och trafiken. Här kan man sitta länge och bara titta på allt runt omkring. Vi strosar vidare genom trånga gränder och ut på större gator.

grand

Ofta är bottenvåningen på huset fin men de övriga våningarna ser lite luggslitna ut.

hus

Vi käkar en lunch nere vid sjön innan vi vänder tillbaks till hotellet för en liten vila i värmen. Temperaturen idag är runt trettio grader och det gäller att vätska på sig ordentligt. Snart kommer vårt resesällskap. 

Runt klockan fem anlände de andra med buss till hotellet och som seden är så fick de var sin kall öl efter avslutat resa. Det blev ett kärt återseende av Vegar och Geir och första gången vi träffade Kjell, Anders, Vidar och guiden. De kastade in bagaget och sen gick vi till en pub belägen högst upp i en skyskrapa.

utsikt

Utsikten var fantastiskt fin men det blåste en hel del. Snacket flöt på direkt och det kändes direkt att det här kommer bli en fantastisk resa. Efter en timme begav vi oss till en närliggande restaurang där vi hade en genomgång av hela turen och åt en vietnamesisk buffé, det blev spring rolls, anka, vårrullar och annan väldig god mat.

middag

Guiden beställde in och vi provsmakade allesammans. Efteråt gick vi bort till nöjeskvarteren och där var det otroligt mycket folk. Vi gick i sakta mak genom trängseln och insöp atmosfären. Det var en galen mix av uteserveringar, uppträdanden, folk och försäljare. På eftermiddagen hade man stängt av vägarna här för trafik så det var som en enda stor röra av människor. Geir, Anders och Vidar gick tillbaks till hotellet medans vi andra icke jetlaggade personer satte oss på en liten pub utmed en av gatorna. Här satt vi och skrävlade och snackade i timmar.

trangsel

© 2022 Hojjen.se