Rumänien Dag 2 - 1 september

lagahjalm

Vi lånade en varmluftspistol och lyckades räta ut det ena fästelementet och sen fick vi en ny skruv av honom. Strax var vi på banan igen och Jochen väldigt glad för sitt fina visir. Solen sken allt mer intensivt och det började kännas i ansiktet då vi hela tiden körde mot solen. Temperaturen klev också över tjugo-strecket och vi öppnade upp Klimstället i takt med temperaturen.  Vägarnas standard varierade från att vara jättefina med nylagd asfalt, mindre bra med stora potthål till grusvägar med större stenar men det var precis den variationen vi sökte och letade efter.

jochenfullfart

Jochen kör fort och jag lite mer försiktigt. 

skog polen

Vi färdades längs med skogsklädda vägar och strax innan Lubuchowo stannade vi till för en fika längs med en skogsväg.

fikapaus

Snart blev landskapet mer böljande och byarna allt mindre och vi körde förbi det ena storkboet efter det andra.

storkbo

Nu började hungern göra sig påmind men det tog två timmar innan vi hittade en restaurang. Vi stannade till i Baltycka och åt en gigantisk portion av potatiskaka med köttragu. Grymt gott men otroligt mättande. Det var också här vi insåg att vi aldrig skulle hinna till Bialystok idag. Vi ändrade planen och satte kurs mot Warszawa och hamnade i Nowy Dwor Mazowiecki. Efter ett tips av två polska ynglingar hamnade vi på det trestjärniga hotellet Hotel Mazovia där ett rum gick på ”hutlösa” 440 kronor för oss två inklusive frukost. Vi parkerade motorcyklarna precis utanför entrén.

hotell

Tanken var att ta en lugn kväll med mat i hotellrestaurangen. Det blev piroger för Jochen och råbiff för mig. Lugn och lugn kväll förresten. I restaurangen var det fest med hög musik (utan bas) då någon firade sin 18-årsdag där och när musiken tystnade så ljöd brandlarmet men vi är glada för det. Man märkte också att man var lite småtrötta för vi skrattade åt allt och inget. Jochen fick sig ett gott skratt när jag misstog smöret för en bit Brie. Ja, jag hade inga glasögon på. Kvällen avslutades med en promenad i den lite kyliga kvällsluften ner på staden och ett besök i den fina parken.

parken

I morgon lutar det åt ett besök på ett militärmonument och sedan vidare mot Krakow.

  • Skapad

© 2022 Hojjen.se