Dag 10 – Tisdag 11 Augusti Imperia – Marseille

Vi såg en massa stora fina båtar ute till havs och många fina byar klättrandes uppför bergen. Efter en skarp kurva dök så Monaco upp. Vi kom in högt från ovan och hade hela staden precis under oss och man hade en makalös utsikt över hamnen med alla stora båtar.

panmonaco

Vi stannade till en kort stund och njöt av utsikten och tog lite kort.

jjpanmon

Solen gassade nu på rejält och temperaturen visade på 34 grader så vi blev tvungna att ta av oss mc-jackorna innan vi åkte ner till hamnen i Monaco. Efter att ha åkt omkring en stund i staden så tog vi en kort drickapaus nere vid hamnen.

hamnmon

Snart åkte vi i Formel1-spåren genom staden. Först kom vi till tunneln utmed vattnet och sen kom vi upp till den kända rundeln där Formel1-bilarna nästan står still. Vi åkte också förbi Kasinot i staden innan vi började resan ut ur staden. Det blev en kort men trevlig sväng i Monaco. Vi fortsatte längs med kusten och innan vi visste ordet av så var vi framme i Nice. Vi stannade till utmed den första strandpromenaden i hopp om att få i oss lite mat men det visade sig vara svindyrt att äta på restaurangerna som låg där. En sallad för 250 spänn är kanske i mesta laget så vi åkte vidare och hamnade till slut mitt inne i staden på ett mindre torg och på en liten servering där priserna var lite mer humana. Vi tog pasta bolognese och carbonara och det smakade riktigt bra. Cyklarna fick stå en stund i skuggan av ett träd på torget medan vi åt lunchen.

torgfika

Nu kände vi oss mätta, inte bara i magarna utan även på intryck och vackra vyer så vi bestämde oss för att åka lite motorväg för att komma fram till Cassis inom en snar framtid. Man får se en hel del av vyerna även från motorvägarna men den stora skillnaden är just hastigheten. När man åker utmed kustvägarna åker man kanske i snitt 40 km/h men på motorvägarna kan man marscha i åtminstone 120 km/h. Den enda nackdelen med motorvägarna är alla dessa vägtullar som dyker upp till som tätt och vi lyckades på något konstigt sätt hamna fel varje gång vi skulle passera en sådan tull. Med 12 mil kvar till Cassis blev det tvärstopp på motorvägen. Temperaturen visade nu på 37,5 grad och solen lyste tvärilsket så vi blev rätt fort rejält varma i kläderna. Vi såg långa köer med bilar, brandrök och två helikoptrar som åkte skytteltrafik och hämtade vatten och sedan släppte det en bit bortom oss. Vi kryssade mellan filerna och mellan bilarna med motorcyklarna och de vänliga själarna i bilarna släppte fram oss utan problem. Man t.o.m. svängde i sidled för att ge oss plats. Snart kom vi fram till olycksplatsen. Längs med vägen stod en totalt utbrunnen VW-Bubbla och det såg ut som om den har startat en skogsbrand. Det kryllade av brandmän och brandbilar och vi såg på nära håll hur helikoptrarna släppte sitt vatten över branden.

brand 

Snart var vi förbi olycksplatsen och efter drygt en timmes färd så kunde vi se Cassis. Det verkade vara en väldigt trevlig stad med små torg och trånga gränder men det formligen kryllade av människor och bilar överallt. Vi försökte att hitta ett hotell nere vid hamnen men de var fullbokade så vi blev tvungna att åka allt längre ut från centrum men överallt möttes vi av samma besked – Det är fullt. Vi åkte t.o.m till campingen i staden men även den var full. Jochen lyckades hitta ett hotell med ledigt rum på hotells.com. Det låg ca 2 mil bort så vi satte full fart mot hotellet. Nu möttes vi av ett helt annat landskap.

berg

Det var mer sten och sand och vi såg en massa stora stenformationer och det var riktigt vackert.

bergpan

Vi hade inte riktigt räknat med den utsikten här. Snart kunde vi se Marseille. Vi kom via serpentinvägar in mot stan och såg Marseille från ovan och utsikten var magnifik. Snart var vi mitt i myllret i staden och man kände direkt att detta var en större stad. Efter lite letande hittade vi hotellet – eller rättare sagt en stängd dörr och tre förvirrade äldre tanter. Efter lite teckenspråk mm så fick vi klart för oss att man skulle banka på hotelldörren men ingen kom och öppnade. Det slutade med att vi sökte efter ett nytt hotell men vi bokade inget rum denna gång. Hoteller vi kom till nu hette Novotel och det visade sig vara ett bra ställe och vi fick väldigt bra bemötande trots att vi var motorcykelburna. Klockan visade nu på 20.45 och vi var rejält trötta och varma. Efter en snabb dusch bestämde vi oss för att gå ut och äta men vände redan efter 10 meter och gick tillbaka till hotellets restaurang. Vi orkade inte riktigt gå ut och vi kände alla tre att solen och värmen hade tagit ut sin rätt. Restaurangen på hotellet var riktigt bra och personalen kanontrevliga.

Mil idag: 33, Totalt: 298 mil

  • Skapad

© 2022 Hojjen.se