Rumänien Dag 15 - 14 september

vy1

Här kunde man blicka ner över dalen och ut över andra berg. Solen sken varmt och temperaturen var nu 12 grader men kändes mer som 20 grader.

jochen

Vi fortsatte på skrå längs med bergssidan upp mot 2000 meters höjd. Här var utsikten vidunderlig. Vi tog oss en kaffe innan vi vände neråt igen.

kaffe

På 1759 meters höjd stannade vi till och Peter åkte ner och rekade en alternativ nedfart. Tyvärr visade det sig att den var blockerad av nedfallna träd så vi fick ta samma väg ner som upp. Innan vi startade nedfärden passade vi på att äta medhavd lunch. Det blev mörkt bröd med tonfisk, majonnäs, ost, skinka, korv och leverpastej och det smakade gott som vanligt.

vy2

Nedfarten gick sedan utan missöden. Nu blev det en asfaltstur till staden Bran ett par mil bort. Vägarna var krokiga och fina och utsikten vacker.

vymotbran

Temperaturen steg till 25 grader men fartvinden svalkade gott. När vi kom in i staden Bran tog det inte lång tid innan Draculas slott uppenbarade sig. Vi åkte förbi slottet och in till ett pensionat i staden. Efter en snabbdusch bar det iväg till en guidad tur på slottet. Guiden var enormt rolig, påläst och gjorde egentligen hela turen.

slott1

slott2

slott3

Själva slottet var inte något speciellt men det var trevligt att ha sett det. Kvällen avslutades med en grill i trädgården och 50-årsfirande av Mikael.

micke50

  • Skapad

© 2022 Hojjen.se