Rumänien Dag 11 - 10 september

Det slirades och vurpades men ingen kom till skada och vi skrattade gott åt alla roliga omkullåkningar. Det är verkligen ett härligt gäng med människor som alla delar samma intresse. Man bjuder gärna på sina vurpor och när vi tar paus pratas det om den senast vurpan eller felkörningen.

jochenuppfor

Klockan ett stannade vi till för lunch i någon liten by vi inte minns namnet på. Där delades gruppen upp i två grupper och några färdades en mindre krävande väg till pensionatet vi skulle bo på. Micke, en av deltagarna sa att han aldrig kör omkull lyckades köra omkull två gånger idag på förmiddagen och sa ”En skåning föll två gånger” och det skulle han få höra några gånger till idag. Nu sa vår guide att eftermiddagens tur skulle bli mer krävande än förmiddagens och han hade verkligen rätt. Det var krävande men vilken tur. Det är den bästa åkningen någonsin.

vy2

Dock startade turen med en 40 km lång asfaltstur men sen åkte vi på en grusväg upp mot 1900 meters höjd och sen ner i en dal och sen upp mot 2200 meters höjd. Den vägen var helt makalös.

kullar

Utsikten går inte att beskriva i ord men vi åkte verkligen i utsikten. Det var fina men krävande vägar som slingrade sig upp på grönklädda kullar.

vurpa2utsikt

vy

jochen

jocke

slinger

utsikt1

paussnack

När vi nådde de båda topparna var utsikten milsvid och helt makalös. Ibland stupade det hundratals meter precis bredvid vägen och ibland var det böljande kullar runt oss. Men har man tagit sig upp så måste man ner också och det var tufft.

vattenpass

Vägen bestod av stora stenar och på vissa ställen hade vägen spolats bort så det var till att vara uppmärksam hela tiden. Det blev några till vurpor för vår käre skåning men vi andra klarade oss helskinnade. Det kändes i händerna och i handlederna när man körde ner och man kunde känna att åkningen tog ut sin rätt.

punka

Med bara några kilometer till slutdestinationen fick Chris punktering på framhjulet så det blev till att byta slang. 40 minuter senare var vi på rull igen och passerades snart en liten speciell by. När vi åkte igenom byn skrek folk och hötte men nävarna och spottade och det var allmänt läskigt. Innan vi åkte igenom byn sa Peter ”Don’t make any mistakes, don’t do anything stupid, dont stop, just go” och det gjorde vi. Klockan 20.00 anlände vi till slutdestinationen och kvällen avslutades med en fantastisk middag på Pensionat Liana. Det blev soppa, kött och potatis samt en friterad munk med blåbär och en massa skitsnack. Verkligen supertrevligt! Klockan är nu tolv och det är läggdags.

  • Skapad

© 2022 Hojjen.se