Rumänien Dag 10 - 9 september

Det blev en stunds asfaltsåkning innan vi svängde av ordentligt och körde upp genom en by. Nu blev det grusväg. Nåja, det var lite grus men mest större stenar. Motorcyklarna klättrade långsamt uppför backarna och det var otroligt rolig åkning men det skulle bli bättre.

darksky

Snart kom vi upp i bergen och passerade 1000 meter över havet och utsikten blev fantastisk. Vi färdades på sandiga grusvägar upp mot 1800 meters höjd.

jockeutsikt1

vy1

jochenfotar

sandvägartoppen

Temperaturen sjönk i takt med höjden och var som lägst 11 grader. Det blev ett par omkullkörningar eller rättare sagt tippningar men det gick bra för alla inblandade. Vägarna var fantastiska och utsikten vidunderlig och det blev bara bättre och bättre.  Det var stora mjuka kullar vi färdades över och ibland gick det snabbt och ibland i promenadtakt.

vy2

sandvagar2

 

Snart började resan nedåt och det var lika kul. Vägarna blev halare och lerigare och det blev några till omkullkörningar. Vi två höll oss på benen i alla fall. Sista biten gick längs slingrande skogsvägar mot Brasov. Klockan sju var vi framme vid hotellet Rainer i Brasov och tog oss en P-öl.

pol

Det blev en massa prat om dagens upplevelser och vägar innan vi checkade in. Klockan halv nio gick vi ut och åt på restaurang och sen kröp vi till kojs lagom trötta och möra.

  • Skapad

© 2022 Hojjen.se