Dag 23 – Måndag 24 Augusti Tanger – Tanger Med

Båten stod då redan inne och den hette Fantastic och vi undrade bägge om den skulle leva upp till det namnet. Det blev en lång väntan. Det fanns ingenting att göra och ingenting att handla på parkeringen och så hamnade vi precis i närheten av en högtalare som spelade arabisk musik högt hela tiden. Vi satte oss och väntade på ett betongblock och undrade vad vi skulle få för hyttkompisar då vi skulle dela hytt med två andra personer. Solen sken och det var 27 grader ute men det blåste friskt hela tiden och det svalkade riktigt bra. Runt klockan tre startade bordningen och först ut var de som skulle till Sete. Barcelonafolket fick vänta. Bordningen gick otroligt långsamt och varenda bil genomsöktes och sen var de noga med att bilarna körde på en och en och det skulle vi få reda på varför senare. Snart var det vår tur och då fick vi visa passet två gånger innan vi fick köra ombord. Vi slapp spänna fast hojjarna för det skulle båtpersonalen göra så vi kunde ta oss till vår hytt direkt. När vi kom dit var vi ensamma så vi hann ta en dusch i lugn och ro och sen gick vi och satte oss på ett kafé och tog en macka. Nästan allt var stängt på båten och efter en snabb sightseeing insåg vi att det inte fanns mycket att göra på båten och att det kommer bli en lång och seg resa. Först klockan 17.30 lämnade vi hamnen, drygt en och en halv timma sena.

aktervatten

Vi stod på däck och såg Afrika försvinna och Gibraltar torna upp sig.

gibra

Vi stävade framåt i 45km/h och vi mötte en massa containerfartyg och andra passagerarfartyg.

farja

Vi gick tillbaks till hytten och träffade våra hyttkamrater och det var en pappa och en son och de låg redan i sängarna trots att klockan bara var runt halv sju. Vi stannade en stund innan vi återigen gick upp på däck och satte oss på två plaststolar.

berg

Vi hade tur som lyckades få tag i två stolar. Det finns inte många sittplatser och väldigt lite stolar. Sen sover det folk överallt och det kryllar av barn som springer runt. Vi slog en lov och då hade några affärer öppnat men man fick köa för att komma in. De släppte bara in ett fåtal personer i taget så vi hoppade över shoppingen. Plötsligt var det kaos i korridorerna och folk stod överallt och många kollade på några anslagstavlor och det såg ut som om de letade efter något. Det visade sig vara foton från bordningen och man kunde köpa ett foto på bilen med en fin ram och båtens namn och hur många som helst köpte. Vi skrattade gott åt det hela men vi var ju naturligtvis tvungna att kolla om vi också fanns på kort och det fanns vi. Vi var lättast att hitta i alla fall. Klockan tio kröp vi till kojs och möttes av en högt snarkande man, bankande i väggen och springande ljud från våningen ovanför. Tack och lov hade vi hörselproppar så vi fick lite sömn.

Mil idag: 5, Totalt: 556 mil.

  • Skapad

© 2022 Hojjen.se