Dag 7 – Lördag 8 Augusti Bolzano – Torbole

Ju fler mil vi avverkade desto närmare kom vi dessutom solen. Vyerna var emellanåt väldigt vackra och vi såg en massa slott och borgar på klipptopparna eller inkastade i bergsskrevor längs med bergssidorna. Strax innan staden Trento svängde vi av den böljande vägen och åkte igenom berget. Vi följde en skreva i berget ner mot sjön Lago di Toblino. När vi kom fram till den sjön såg vi ett kafé och ett slott ute på en liten udde i sjön och stannade till och tog en liten fika.

casteltoblino

Slottet visade sig heta Castel Toblino och det var en vacker plats. Vi såg ett brudpar fotograferas och sen skulle de iväg i den fina bilen – en Fiat såklart.

fiat

Det tog inte lång tid innan vi var framme i Riva del Garda. Solen sken nu återigen och det var riktigt varmt. Temperaturen visade 34 grader. Här var det massor av folk, bilar och motorcyklar. Vi bestämde oss för att åka vidare utmed sjön och hamnade i Tórbole. Vi följde strandvägen och fick syn på ett turistinformationsställe och stannade till där i hopp om att få hjälp att hitta boende. Det visade sig vara ett självbetjäningsställe och nu stod vi istället framför en tavla med en massa hotell och indikatorer på om det fanns rum eller inte. Jochen lyfte på telefonluren som fanns där och ringde upp ett av hotellen och beställde ett trippelrum på Hotel Centrale. Det låg bara ett stenkast från strandpromenaden och precis utmed ett litet torg. Det var varmt så in i bomben och vi formligen dröp av svett. Tyvärr var rummet inte riktigt klart så vi fick stå i foajen en halvtimme innan vi fick tillgång till rummet. Vi bytte raskt om och gick direkt ner till stranden och tog oss ett svalkande dopp. Det var verkligen jätteskönt och solen värmde gott. Därefter gick vi längs med strandpromenaden fram och tillbaks och sen satte vi oss på ett litet fik på stranden.

strand torbole

Nu kom molnen vi tidigare hade kört förbi in över staden och det började dessutom regna. Vi satt en bra stund och drack lite öl och vin och inväntade uppehåll. Snart hade regnet dragit förbi så vi gick tillbaks till hotellet och gjorde oss i ordning och gick sen och satte oss på hotellets restaurang. Vi lyckades få ett bord på direkten. Under tiden vi satt där så växte köerna till restaurangen så vi hade verkligen tur. Nu är vi tillbaks på hotellrummet och klockan är bara kvart i nio men vi är alla tre rejält trötta så det blir nog en tidig kväll idag.

utsikt hotell

I morgon ska vi ner till medelhavet och staden La Spezia och vi har redan bokat ett hotell där då det blir en resa på drygt 30 mil och cirka 5 timmar.

Antal mil idag: 12, totalt: 214 mil

  • Skapad

© 2022 Hojjen.se