Rumänien Dag 24 - 23 september

David på hotellet tipsade om Rossfeldstrasse så vi begav oss dit. Det var väldigt fina vägar och vi var näst intill ensamma. Vi klättrade uppför från 500 meters höjd till 1560 meters höjd. Utsikten var otroligt vacker.

dalgang

Vi tittade ner i en dal där molnen var långt nedanför oss och täckte delar av dalen.  Idag kunde vi dessutom se Örnnästet på berget bredvid.

dalgang1

Medan vi stod och beundrade utsikten drog mörkare moln in och snart försvann den fina utsikten. Nedfarten från toppen gick på slingrande vägar längs med en bergssida och när vi kom ner så fortsatte vägen uppåt igen.

jockejochenutsikt

Här var vägen väldigt krokig och smal och bilar kunde inte mötas. Snart började det falla lite regndroppar men det försvann lika fort som det kom. Vi körde bort mot Hintersee, en liten klar sjö innan vi vände mot Salzburg.

hintersee

jochenmchintersee

Temperaturen var nu 13 grader och det var lite gråmulet. Vi anlände till hotellet strax innan två och det första vi gjorde var att slå på tv:n och kolla på MotoGP. Här satt vi och hade det bra.

altstadt

Runt halv fyra gick vi in mot Altstadt och där var det Salzburger Rupertikirtag 2018. Det var som en festival med folk klädda i lederhosen och traditionella kläder och det var folk överallt.

folk

Mat och öl serverades överallt. Vi köpte var sin öl och något bakverk och stod i vimlet bland folk och bara betraktade skådespelet. Det spelades musik och det sjöngs och det skålades. Det var riktigt härligt. Runt femtiden begav vi oss till Festung Hohensalzburg.

altstadtmarknad

slottvy1

slottvy2

slottvy3

Vi tog spårvagnen upp, gick en rundtur i slottet, beundrade utsikten och kollade i museérna innan vi åter åkte ner till Altstadt för middag.

  • Skapad

© 2022 Hojjen.se